reede, 27. juuli 2018




27.juuli, 2018 Dublinis


Hommikul tegelesime nädalamaterjali kordamisega. Seda tehti viktoriinina. Meist moodustati neli võistkonda ja iga võistkond mõtles viis küsimust selle nädala materjali kohta, kümme andis Darcy ise juurde. Tema küsimused olid kõik Iirimaa ajaloost.
seejärel rääkis Ann Marie meile Iirimaa rahvuspärandist. See oli ettevalmistus Iirimaa Rahvusmuuseumi külastuseks.
Esimest korda kuulsin, et et sood ja rabad on suurepärased inimjäänuste "hoidistamise" kohad.Iga hommikune võistkond sai muuseumis oma mister ..., kelle kohta ta pidi võimalikult palju teadmisi hankima. Meie saime hr Clonycavan Man´i. See härra oli leitud 2003 aasta veebruaris Meathi maakonnas Clonycavanist. Ta oli 28 aastane ja tema arvatav eluaeg oli 392- 201 BC. Tõenäoliselt oli tegu kõrgklassist pärit hispaanlase või prantslasega, kes oli tapetud  mitmete kirvehoopidega pähe (kirves oli vanadel Iirimaa elanikel alati kaasas). Enne seda oli ta neli kuud olnud taimetoidu dieeedil. Pildistada neis kohtades ei tohi, aga kõik pildistasid nii ka mina (häbi mulle). Ja nii tohutult palju kulda, kui täna pole ma küll iialgi korraga näinud nagu täna.








3 kommentaari:

  1. Wow! Muljetavaldav!Fotodega on hea on blogi ilmestada, neid on alati huvitav vaadata!

    VastaKustuta
  2. Järjest rohkem hakkab Dublin mind huvitama!😊😊😊

    VastaKustuta

3.august, 2018 Dublinis ACTIVATE YOUR English  FOR TEACHING   GROUP b1+,B2   TRINITY COLLEGE DUBLIN 23 rd july to 3 rd august, 2...