pühapäev, 29. juuli 2018




28.juuli,2018 Glendalough & Kilkenny


Kõige pikem tööpäev 8.00- 18.30 õppekäik (polnud kohustulik).

Nautisin terve päeva Iirimaa kaunist loodust, mida Dublinis, nagu ikka suurlinnades väga ei ole.See päev algas vihmaselt ja jahedamalt kui senised. Sõitsime välja Dublinist lõun:suunas ja umbes tunniga  muutus pilt  bussiakna taga tundmatuseni. Jõudsime maale: tee ääres laiusid tohutud pöllumaad, kust koristati heinapalle. kollendasid viljapõllud ja rohetasid maisiväljad.

Kilkenny (Cill Channigh: The church of St Canice) umbes 130 km Dublinist, Iirima väikseim linn nii rahvaarvu kui ka suuruse poolest. Tuntud oma keskaegse arhitektuuri poolest, see on koht, kuhu põgenetakse nädalalõppudeks, asub Nore jõe kallastel. Snt Canice rajas sellese linna kloostrilinnaku 6.sajandil, üks ehitistest on ainult säilinud. tuntud Norra vallutaja Strongbow ehitas siia kindluse, mis on tuntud Kilkenny lossina. Linn on tuntud ka Marmorilinana.









Glendalough (Glenn da`loch: Valley of the two lakes) 69 km Doblinist lõuna poole, kaunite mägede ja orgude ala, Wiklow maakonnas Wiklow Mountains Natinal Park. See koht on tuntud ka palverännakute kohana, inimestele, kes otsivad üksindust. Üksindust ma seal aga küll ei oskaks tunda, vähemalt suviti mitte, sest teda ründasid meietaolised tohutud külastajate hordid. See ürgorg on kujunenud viimase jääaja tulemusena ja järved sulanud liustike veest.St Kevin rajas siia oma kloostri 6.sajandil. St Kevin pärines Leinsteri kuninglikust kojast, kuid ta loobus oma kõrgest päritolust ja veetis oma elu erakuna. Temast on loodud palju legende ja ta olevat surnud 125 aastasena.




 

2 kommentaari:

  1. Just stunning! Millised lummavad vaated!Sellist Iirimaad ma pole veel näinud, kuid tahaksin!

    VastaKustuta
  2. Ma tahan just sedasama öelda, lihtsalt amazingly perfect!!!

    VastaKustuta

3.august, 2018 Dublinis ACTIVATE YOUR English  FOR TEACHING   GROUP b1+,B2   TRINITY COLLEGE DUBLIN 23 rd july to 3 rd august, 2...